Жителів Курської області "евакуюють" на окуповану частину Запорізької області

Російських переселенців вирішили відправити до санаторіїв і пансіонатів окупованих Бердянська та Кирилівки.

REUTERS/Sergey Pivovarov

Частину мешканців Курської області відправлять на окуповані території Запорізької області. Про це повідомив т.в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов.

- Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для доставки людей до пунктів тимчасового розміщення у Запорізькій області, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Смирнов також заявив, що до Курської області прибули "запорізькі волонтери", які надаватимуть допомогу мешканцям. Крім того, на місцях будуть працювати "юристи та фахівці уряду Запорізької області", які допоможуть мешканцям Курської області в оформленні документів і нададуть "правову підтримку в рамках режиму контртерористичної операції".

Т.в.о. губернатора Курської області розповів, що зателефонував гауляйтеру окупованої частини Запорізької області Євгену Балицькому. За словами Смирнова, анексована Росією частина Запорізької області "має величезний досвід як у військових діях, так і у волонтерській роботі, і цей досвід може допомогти нам".

– Однією з ключових тем розмови стала допомога у розміщенні переселенців із прикордонних районів. Євген Балицький запропонував використати для цього санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки, — заявив він.

Сам Балицький написав, що "фахівці" також надаватимуть "психологічну допомогу вимушеним переселенцям".