Росія планує звинуватити ЗСУ у військових злочинах в Курській області, - СБУ

У спецслужбі попередили, що росіяни можуть готувати провокації проти наших захисників.

REUTERS

Росія планує бездоказово звинуватити українських захисників у скоєнні воєнних злочинів проти цивільних осіб у Курській області. Про це розповів в ефірі телемарафону представник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

Дехтяренко зазначив, що СБУ вже фіксує спроби російських спецслужб інсценувати звинувачення на адресу українських захисників. За його словами, російська сторона поширює різноманітні фейки та хибні інформаційні вкиди, що не мають відношення до дійсності. Ці дії пов'язані з нездатністю ефективно протистояти наступальним діям українських сил.

- За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до скоєння злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб потім звинуватити в їхньому скоєнні Україну, - пояснив спікер СБУ.

Проте Дехтяренко висловив упевненість, що ці спроби дискредитації України не матимуть успіху. Він наголосив, що Україна має репутацію країни, яка дотримується правил та звичаїв війни стосовно поводження як з військовополоненими, так і з цивільним населенням.

- СБУ вважає такі спроби марними і впевнена, що вони не вплинуть на дії українських Сил оборони та думку міжнародних партнерів. Україна довела світові, що суворо дотримується норм війни, тож жодні ворожі інформаційні атаки не зможуть перешкодити нашій перемозі, - наголосив він.