Російського пропагандиста Антона Красовського заочно засудили в Україні до п'яти років

Російського пропагандиста засудили за заклики вбивати українських дітей, його визнали винним у публічних закликах до геноциду.

t.me/krasovkin

Російського пропагандиста Антона Красовського заочно засудили в Україні до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав колишнього директора Russia Today винним у публічних закликах до геноциду. Про це 13 серпня повідомив Офіс генерального прокурора.

- Відомого російського пропагандиста – колишнього директора RT засуджено за заклики вбивати українських дітей… За сукупністю вироків суд призначив остаточне покарання за вчинений злочин у виді позбавлення волі на строк 5 років із конфіскацією майна, — сказано у фейсбуці відомства.

Прокурори довели, що у 2022 році Красовський в одному з ефірів своєї авторської програми публічно закликав топити та спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, а також на власних каналах російського пропагандиста в YouTube та Telegram, які налічують декілька сотень тисяч підписників. Досудове розслідування здійснювала Служба безпеки України.

24 жовтня 2022 року керівниця RT Маргарита Симоньян заявила, що телеканал зупинив співпрацю з Антоном Красовським. 17 серпня 2023 року Офіс генерального прокурора повідомив, що, згідно з висновком експертизи, висловлювання Антона Красовського є публічними закликами до геноциду українців.