У Сумській області обмежили переміщення цивільних у прикордонній 20-кілометровій зоні

Для допуску на зазначену територію тепер потрібен паспорт з відміткою про реєстрацію проживання у ній.

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

У Сумській області обмежили переміщення цивільних у прикордонній 20-кілометровій зоні. Про це 13 серпня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

- Допуск осіб на зазначену територію здійснюється за паспортами громадян України з відповідною відміткою про реєстрацію проживання у цій зоні, — сказано у телеграм-каналі Генштабу.

Обмеження пояснили збільшенням інтенсивності бойових дій, активізацією діяльності диверсійно-розвідувальних груп, сил спеціальних операцій РФ та з метою збереження життя цивільного населення і військовослужбовців.

- Військовим командуванням введені обмеження на переміщення усіх категорій громадян у прикордонній двадцятикілометровій зоні Сумської області, — зазначили в Генштабі.

У Генеральному штабі ЗСУ попросили з розумінням поставитися до запровадження тимчасових обмежувальних заходів. Детальнішу інформацію щодо обмеження переміщення (пересування) цивільного населення (техніки) у зазначених районах можна отримати в диспетчерському пункті Сумського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України. Контактний номер телефону: +38(096)032-23-39.