Україна, Байден, Путін та нелегальна еміграція - про що Трамп говорив в інтервʼю з Маском

Кандидат у президенти США запевняє, що радив Путіну відмовитися від планів вторгнення в Україну.

AP/Pablo Martinez Monsivais

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп в інтерв'ю американському мільярдеру й власнику соцмережі Х Ілону Маску розповів про свою минулу бесіду з Володимиром Путіним та як радив йому відмовитися від планів вторгнення в Україну. Також вони обговорили нелегальну еміграцію, замах на Трампа в Пенсильванії, передвиборчу кампанію.

Про стосунки з Путіним

- Я довго з ним ладнав. Сподіваюся, що ми з ним знову поладнаємо, коли я стану президентом. Ми б говорили про Україну - це була зіниця його ока. Але я йому сказав - не роби цього. Ти не можеш цього зробити, Володимире. Він сказав "ніяк", а я сказав "як".

Про вторгнення Росії в Україну

- Коли я пішов, вони почали формувати велику армію на кордоні з Україною. Я думав, що у випадку з Путіним, а він добрий перемовник, вони роблять це, щоб вести переговори. А потім Байден почав говорити дурні речі. Наприклад, він сказав, що Україна може бути в НАТО. Скільки НАТО існувало, стільки Росія казала, що ніколи на це не піде. А тут ми беремо і кажемо це... Росія перемогла Німеччину разом із нами. Наполеона. Вони мають величезну силу. А Україна зараз навіть людей не має. Вони відправляють на війну молодих і літніх людей. Ми в жахливому становищі.

Про замах у Пенсильванії

- Я дивився у напрямку стрільця, і тому куля влучила під кутом, який був набагато менш руйнівним. Це було диво для тих людей, які не вірять в Бога. Я думаю, так, ми всі повинні почати думати про це. Я віруюча людина, тепер я більше віруючий.

Про нелегальну еміграцію

- Вони приїжджають з усього світу. І ви дивитеся на це і це сумно, бо 7 жовтня (напад угрупування ХАМАС на Ізраїль, де загинули щонайменше 1200 ізраїльтян. - Ред.) ніколи не повинно було статися, це так сумно, коли ви дивитеся на Україну: це ніколи не повинно було статися.