У Південній Кореї учасників Олімпіади зустрічає пес, який «винюхує» клопів

Бігль Сeко є єдиним собакою у країні, навчений виявляти запах феромонів - хімічних речовин, що виділяються клопами.

REUTERS

Південна Корея задіяла спеціально навченого службового собаку, який шукає у учасників Олімпіади-2024, що повертаються з Франції додому, клопів. Як повідомляє The Independent, собаку використовують у головному міжнародному аеропорту Інчхон. Це робиться для того, щоб знизити ризик проникнення в країну дрібних комах, коли спортсмени, офіційні особи та вболівальники повертаються з Олімпіади, що пройшла у Парижі.

Кампанію "з лову клопів" очолює дворічний бігль на прізвисько Секо. Він є єдиним собакою в країні, навченим виявляти запах феромонів - хімічних речовин, що виділяються клопами. За словами представника компанії Кім Мін Су, Сeкo може "обробити" стандартний готельний номер менш ніж за дві хвилини. Секо  був залучений ще в п'ятницю, коли з Парижа почали прибувати все більше спортсменів та офіційних осіб. Відповідна робота триватиме до 8 вересня.

Видання нагадало, що минулого року влада у Парижі провела цілу кампанію зі знезараження, щоб крихітні безкрилі не зіпсували масштабний захід.

- Є ймовірність, що клопи проникнуть до країни після заходу (Олімпіади. – Ред.). Тому ми вживаємо запобіжних заходів, щоб перекрити їхнє проникнення через міжнародний аеропорт Інчхон, який є головними воротами в країну, - підкреслили в уряді Південної Кореї.

Південна Корея у 2023 році пережила період націстерії через повідомлення про потенційні зараження у мікроквартирах, номерах мотелів та спа.

Рейси, що прибувають безпосередньо з Парижа, дезінфікуються раз на тиждень, на відміну від звичайного разу на місяць, а карантинна служба аеропорту готова вжити необхідних заходів у разі виявлення спалаху в літаку чи аеропорту.