Зеленський анонсував зменшення першого внеску для молоді на купівлю житла

У державній програмі «єОселя» для українців та українок віком до 25 років перший внесок зменшать до 10%. 

president.gov.ua

Президент України анонсував зменшення першого внеску для молоді на купівлю власного житла. Восени у програмі «єОселя» для людей віком до 25 років буде передбачено зменшення першого внеску до 10%. Про це Володимир Зеленський повідомив під час виступу на Українському молодіжному форумі.

- В чинній державній програмі «єОселя» буде передбачено для молодих українців та українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10% – уже восени має запрацювати відповідна програма. Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій, — розповів він.

Сьогодні в Україні є три державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді, додав президент. З вересня запрацює нова програма грантів на власну справу для українців та українок віком до 25 років. 

- Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу. Ми починаємо з грантів у 150 тисяч гривень на перші проєкти. Всі деталі будуть представлені нашим урядом, — сказав глава держави.

Теж із вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів — освітні гранти. Президент пообіцяв поступово збільшувати наповненість коштами цієї та інших програм підтримки молоді, а також збільшити кількість програм.

Програма доступного іпотечного кредитування «єОселя» запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. Її реалізують Міністерство економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації та «Укрфінжитлом».