На закритті Олімпіади-2024 показали карту світу без Нової Зеландії

Острівну державу не відобразили на дуже умовній карті, яку відтворили на церемонії закриття Ігор.

REUTERS/Agustin Marcarian

Нову Зеландію "забули" на карті світу, яку відтворили на церемонії закриття Олімпіади у Парижі. Про це повідомила газета Daily Mail Australia.

Під час церемонії закриття Олімпіади-2024 відтворили карту світу, на якій не було Нової Зеландії. Що й помітили користувачі соціальних мереж. Це болюче питання для сусідів Австралії, яких часто не зображують на картах світу. Інцидент послужив поштовхом до проведення туристичної кампанії під назвою «Помістіть Нову Зеландію на карту» за участю коміка Ріса Дарбі та колишнього прем'єр-міністра Джасінди Ардерн.

Через умовність відтвореної карти на ній також "не помістилися" й інші острівні держави, наприклад Шрі-Ланка, Філіппіни, Індонезія та Папуа-Нова Гвінея. Ця карта навряд чи була яскравим прикладом географічної точності. Великобританія на ній виглядала як темна пляма, а Австралія не так, як її звикли бачити більшість жителів країни.

Олімпійські ігри стали для Нової Зеландії найуспішнішими в історії. Держава, яка налічує п'ять мільйонів жителів, посіла 11-те місце у медальному заліку. Спортсмени з Нової Зеландії вибороли 20 медалей, серед яких десять — золоті. У тому числі Нова Зеландія завоювала "золото" та "бронзу" у жіночому велотреку. Нова Зеландія посіла четверте місце за кількістю медалей на душу населення.