Найбільше призових від держави за Олімпіаду-2024 отримає Ольга Харлан

Олександр Хижняк та Ярослава Магучіх отримають додаткові призові від своїх міжнародних федерацій.

instagram.com/olgakharlan

Найбільше призових від держави за Олімпіаду-2024 отримає Ольга Харлан. У Парижі 33-річна фехтувальниця на шаблях завоювала дві медалі — золоту та бронзову, тож отримає за них 125 та 80 тисяч доларів відповідно. Про це повідомило "Суспільне Спорт".

Розмір суми призових для золотої медалі у порівнянні з Токіо-2020 не змінився — 125 тисяч доларів (5,1 млн грн). Водночас виплати за "срібло" та "бронзу" зросли — з 80 тисяч до 100 тисяч доларів (4,09 млн грн) та з 55 тисяч до 80 тисяч доларів (3,2 млн грн) відповідно.

Додаткову суму у 100 тисяч доларів може отримати олімпійський чемпіон з боксу Олександр Хижняк від Міжнародної боксерської асоціації (IBA). Загалом - 225 тисяч доларів. При цьому IBA втратила статус федерації, яку визнає МОК.

Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх отримає ще 50 тисяч доларів, адже Міжнародна федерація легкої атлетики (World Athletics) першою у світі запровадила призові за виграш на Олімпіаді. Загалом - 175 тисяч доларів.

Рейтинг спортсменів Олімпіади-2024 за призовими:

205 тисяч доларів: Ольга Харлан (фехтування).

125 тисяч доларів: Олександр Хижняк (бокс), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Юлія Бакастова, Аліна Комащук, Олена Кравацька (всі — фехтування).

100 тисяч доларів: Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (обидві — веслування), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Сергій Куліш (стрільба), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика).

80 тисяч доларів: Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота)