Білорусь має розбиратися з Росією щодо дронів у своєму небі, — речник ОТУ «Сіверськ»

Останні два тижні неодноразово фіксувалося, що російські ударні безпілотники залітали до Білорусі, зазначив Вадим Мисник.

youtube.com/Радіо Свобода

Білорусь має розбиратися з Росією щодо дронів у своєму повітряному просторі. Саме російські безпілотники залітали через Білорусь в Україну останнім часом. Про це сказав речник оперативно-тактичного угрупування «Сіверськ» Вадим Мисник в ефірі Радіо Свобода 12 серпня.

- Вони там у себе можуть збивати щось у своєму повітрі, бо останні дні, тиждень тому, два тижні, фіксувалося неодноразово, коли саме російські ударні безпілотні літальні апарати такими маршрутами через Чернігівщину і далі на Білорусь заходили. Такі випадки були. Тому що і як у них там літає – вони мають між собою розбиратися з Росією, – сказав він.

Оперативна обстановка на кордоні з Білоруссю не змінилася, запевнив речник ОТУ «Сіверськ». 

- На ділянці кордону з Білоруссю, що стосується Чернігівщини, значних змін оперативна ситуація не зазнала. Ми уважно спостерігаємо за розвитком подій. Неодноразово чули заяви військово-політичного керівництва Білорусі про різні активізації своїх дій або перевірки бойової готовності і так далі. Але ми уважно слідкуємо не за словами, а за діями. Ми не робимо винятків, систему оборони ми будуємо єдину: як з боку РФ, так і з боку Білорусі. Вона створена, вона укріплена, ми враховуємо досвід попередніх подій, – розповів він.