Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла у шість разів

За липень зафіксували 12 тисяч випадків захворювання.

В Україні за липень зафіксували майже 12 тисяч випадків захворювання на коронавірус, у червні їх було 2 тисячі. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, у стаціонарах перебуває  понад 2 500 пацієнтів, тож навантаження на госпіталізацію не таке велике. Також Кузін зазначає, що зростання захворюваності наразі є і в інших країнах, зокрема в США та країнах Євросоюзу.

Проте Ігор Кузін каже, що показники в Україні ще не свідчать про початок епідсезону чи що треба вводити окремі обмежувальні заходи на окремих територіях. Але, щоб зменшити ризики коронавірусу, потрібно вакцинуватися.

Водночас у МОЗ спростили рекомендації щодо щеплення проти СОVID-19. Тепер вони відповідають останнім світовим рекомендаціям ВООЗ.

Відтак, для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз - тобто ревакцинація через 6-12 місяців. Також для лікарів та пацієнтів змінюється визначення етапів вакцинації. Одне щеплення (*або два щеплення для окремих груп) - це первинна вакцинація. Всі наступні щеплення - ревакцинація проти COVID-19.