На Олімпіаді в Парижі встановили 21 світовий рекорд – менше, ніж у Токіо

Найбільше світових рекордів на Олімпіаді-2024 встановили американські спортсмени.

REUTERS/Kai Pfaffenbach

На Олімпіаді в Парижі встановили 21 світовий рекорд. Це менше, ніж у Токіо 2021 року, коли спортсмени оновили 24 світові рекорди. Про це повідомило Суспільне Спорт. Нові світові рекорди встановили у шести видах спорту. Найбільшу кількість світових рекордів на Олімпіаді-2024 встановили у велотреку — п'ять. Найбільше світових рекордів здобули американці — на їхньому рахунку сім нових найкращих досягнень.

Світові рекорди на Олімпіаді-2024 у Парижі

Легка атлетика — у кваліфікації змішаної естафети 4x400 метрів збірна США показала найкращий час у світі — 3:07.41 хвилини.

Легка атлетика — у фіналі стрибків з жердиною швед Мондо Дюплантіс оновив власний світовий рекорд: подолав позначку у 6.25 метра.

Легка атлетика — у фіналі на 400 метрів з бар'єрами Сідні Маклафлін-Леврон побила свій рекорд, встановлений за півтора місяця до Олімпіади на чемпіонаті США.

Стрільба з лука — кореянка Лім Сі Хьон на кваліфікації змагань показала результат у 694 очки, покращивши попередній рекорд на два бали.

Плавання — китаєць Пань Чжанле у фіналі змагань на 100 метрів вільним стилем випередив свій найкращий час на 0.4 секунди.

Плавання — у фіналі мікстестафети 4х100 метрів вільним стилем збірна США показала результат на 15 сотих секунди швидше за попередній рекорд.

Плавання — Боббі Фінке встановив найкращий час на дистанції 1500 м. Попередній рекорд протримався 12 років.

Плавання — жіноча збірна США показала найкращий час в естафеті 4х100 метрів комплексним стилем.

Скелелазіння — американець Сем Вотсон двічі побив рекорд у скелелазінні на швидкість: спочатку у кваліфікації (6.75 секунди), а потім у фіналі (6.74 секунди).

Скелелазіння — полька Олександра Мірослав також показала найкращий час у світі під час відбору (6.21 секунди), а потім знову покращила його на 0.15 секунди.

Велотрек — збірна Великої Британії встановила новий рекорд у жіночому командному спринті. 

Велотрек — збірна Нідерландів показала найкращий час у командному чоловічому спринті. 

Велотрек — збірна Австралії у командній чоловічій гонці переслідування побила рекорд збірної Італії, що тримався з попередньої Олімпіади.

Велотрек — Гаррі Лаврейсен з Нідерландів проїхав у кваліфікації спринту за 9.088 секунди.

Велотрек — німкеня Леа Фрідріх проїхала у кваліфікації спринту за 10.029 секунди.

Стендова стрільба — у міксті стендової стрільби збірні Італії та США закрили найбільшу кількість мішеней в історії — 149 зі 150. При цьому США — у кваліфікації, а Італія — у фіналі Ігор-2024.

Веслування на байдарках і каное — канадка Кеті Вінсент подолала дистанцію 200 метрів у каное-одиночці за 44.12 секунди.

Сучасне п'ятиборство — угорка Мішель Гуляш стала олімпійською чемпіонкою з результатом у 1461 очко.

Сучасне п'ятиборство — єгиптянин Ахмед Ельгенді став олімпійським чемпіоном з результатом у 1555 очок.

Важка атлетика — Карлос Насар встановив два світових рекорди у ваговій категорії 89 кг: підняв вагу 224 кг у поштовху та став олімпійським чемпіоном з вагою 404 кг за сумою двоборства.