За добу на фронті сталось 124 бої, найбільше Росія атакувала на Покровському напрямку

Генштаб ЗСУ оприлюднив дані зведення станом на ранок 12 серпня.

Розпочалась 901-ша доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби зафіксовано 124 бої. Ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши 18 ракет, 65 авіаційних ударів та здійснивши 4673 обстріли,  повідомили в Генштабі ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурми - тут відбулося п’ять боїв в районі Вовчанська. На Куп’янському напрямку сталось 10 боєзіткнень. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Піщаного, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 21 штурм окупантів в районах Макіївки, Невського, Новосадового та у Серебрянському лісі. На Сіверському напрямку Силами оборони відбито вісім атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 11 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Калинівки та Іванівського. На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації здійснив вісім атак. Зусилля зосереджував у районах Залізного, Дружби та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 41 атаку. Основні зусилля ворог зосередив у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Костянтинівки. Загалом ворог шість разів намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку росіяни здійснили дві атаки позицій ЗСУ у напрямку Водяного та Рівнополя. Противник успіху не мав. На Оріхівському напрямку відбулось чотири безуспішних для ворога бої неподалік Малої Токмачки та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили вісім атак російських загарбників.  На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями РФ зберігає військову присутність, з території РФ ворог ативно застосовує авіацію, здійснює обстріли прикордонних населених пунктів.

ЗСУ продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу. Загалом протягом доби втрати російських загарбників склали 1080 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, п’ять бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем, три РСЗВ, один засіб ППО, 73 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 66 автомобілів та одну одиницю спецтехніки.