Селін Діон звинуватила Трампа у незаконному використанні її треку під час президентської кампанії

Команда зірки заявила, що вона не підтримує його кампанію та не давала дозволу на використання свого хіта.

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Канадська співачка Селін Діон звинуватила колишнього главу США Дональда Трампа у незаконному використанні її треку під час президентської кампанії. У п'ятницю, 9 серпня, перед виходом кандидата на сцену до виборців у Монтані пролунав хіт зірки My Heart Will Go On з фільму "Титанік", що обурило користувачів у соцмережах. Він також використав відео, на якому Діон виконує цю пісню, що тягне за собою цілу низку юридичних питань. На скандал вже відреагувала команда співачки, заявивши, що Селін не підтримує його кампанію і не давала дозволу на використання свого хіта у політичних мітингах, а також висміяла вибір музики.

- Сьогодні менеджменту Селін Діон та її звукозаписному лейблу Sony Music Entertainment Canada Inc. стало відомо про несанкціоноване використання відео, запису, музичного виконання та образу Селін Діон, яка виконує пісню My Heart Will Go On на передвиборному мітингу Дональда Трампа/Джей Ді Венса в Монтані. І справді, ця пісня? - йдеться у заяві на сторінці зірки у соцмережах.

Це не перший випадок, коли хіт Діон незаконно використовується людьми Трампа. Пісня прозвучала на мітингу експрезидента 1 листопада 2020 року під час фінальної частини президентської кампанії, а в червні 2021 року в Північній Кароліні була включена до плейлісту його кампанії MAGA.

Пісня "My Heart Will Go On", написана Джеймсом Хорнером, була презентована Діоном разом із фільмом у 1997 році. Композиція отримала "Оскар" та "Золотий глобус" за найкращу оригінальну пісню та чотири "Греммі", включаючи "Пісню року" та "Запис року".

Наприкінці липня Селін Діон, яка бореться з невиліковним синдромом м'язової скутості,  вперше за кілька років виступила перед публікою. На церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 у Парижі вона виконала кавер на трек Едіт Піаф "L'hymne à l'amour" - найвідомішу французьку пісню про кохання. За словами Діон, через викликані захворюванням спазми у неї почалися труднощі під час ходьби. Вони також не дозволяють співачці використовувати свої голосові зв'язки як і раніше, і працювати на сцені. Наразі артистка тісно співпрацює з дослідниками, які спеціалізуються на її захворюванні, але через те, що діагноз рідкісний, прогрес іде повільно. Останні кілька років Діон намагається знайти ліки, які б допомогли їй.