Українка Ірина Коляденко взяла "срібло" на Олімпіаді-2024 з вільної боротьби

У боротьбі за перше місце наша спортсменка поступилася японці.

REUTERS

Ірина Коляденко здобула для України п'яте "срібло" Олімпійських ігор-2024 року, посівши друге місце у ваговій категорії до 62 кг у вільній боротьбі. Про це пише "Суспільне.Спорт".

У перший день змагань у Парижі Коляденко, бронзова призерка попередніх Олімпійських ігор, здобула три перемоги поспіль і вперше в кар'єрі вийшла на боротьбу за олімпійське "золото". Однією з найбільших перемог стала її перемога у півфіналі, де вона взяла реванш за поразку на Олімпіаді-2020. Коляденко впевнено перемогла лідера посіву, представницю Киргизстану Айсулуу Тінібекову, з рахунком 9:2.

У фіналі їй протистояла японка Сакура Мотокі, друга сіяна турніру. Мотоки, чинна віцечемпіонка світу, раніше здобула три дострокові перемоги, включаючи дві перемоги на туші та розгром канадки Ани Годінес з рахунком 11:0 до закінчення першого періоду.

Коляденко відкрила рахунок наприкінці другої хвилини, коли Мотокі отримала бал за пасивність. Однак до кінця періоду японка здійснила три атаки та вийшла вперед із рахунком 6:1. Під час перерви українська команда успішно оскаржила два останні бали Мотокі, і рахунок було змінено на 4:1 на користь Сакури. У другому періоді Мотокі збільшила свою перевагу та довела рахунок до 12:1, що призвело до дострокової поразки Коляденка та завершення її Олімпіади зі "сріблом".