У Білорусі погрожують закрити диппредставництва України після заяв Лукашенка про провокації

Після заяв глави Білорусі Олександра Лукашенка про нібито зафіксованих у Білорусі українських безпілотників у МЗС країни було викликано тимчасову повірену у справах України

belta.by

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило тимчасовій повіреній у справах України Ользі Тимуш, що країна може порушити питання щодо доцільності подальшої присутності в Мінську диппредставництва України. Про це повідомляє державне агентство Белта із посиланням на прес-службу МЗС Білорусі.

У відомстві поінформували, що після заяв глави Білорусі Олександра Лукашенка про нібито зафіксованих у Білорусі українських безпілотників у МЗС країни було викликано тимчасову повірену у справах України у Білорусі Ольга Тимуш. Зазначається, що українському дипломату "було заявлено рішучий протест і передано відповідну ноту у зв'язку з порушенням кордону Республіки Білорусь групою безпілотних літальних апаратів, запущених з території України".

- Особливо було зазначено на те, що якщо дипломатичне представництво України в Білорусі не зможе впливати на запобігання таким провокаціям, білоруською стороною буде поставлене питання про доцільність його подальшої присутності в Мінську, - зазначили у МЗС.

Це сталося після того, як вранці 10 серпня Лукашенко заявив, що над країною збили "кілька цілей", які залетіли з боку України. За його словами, є підозра, що це ударні безпілотники.