Операція ЗСУ у Курській області не порушує заборони та зобов'язання перед США, - Білий дім

Кірбі запевнив, що Білий дім постійно контактує з офіційним Києвом із цього питання.

Вікіпедія

США підтримують зв'язок із українською стороною на тлі прориву кордону в Курській області. Вашингтон не готовий до будь-яких коментарів щодо того, що відбувається в російському регіоні, але впевнений, що Україна цією операцією не порушує домовленості зі Штатами. Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, передає " Голос Америки".

- Я думаю, що залишу тут місце, щоб дозволити Україні самій так чи інакше говорити про свої військові операції. Ми підтримуємо зв'язок з нашими українськими колегами і працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що вони роблять, якими є цілі, яка їхня стратегія, - сказав журналістам представник Білого дому.

У той же час Кірбі відмовився дати характеристику ситуації в Курській області, пояснивши це тим, що слід дочекатися, поки Вашингтон має найкраще уявлення про події на території російського регіону.

При цьому представник Білого дому запевнив, що українська армія не порушувала обмежень, накладених США на удари углиб російської території американською зброєю. За його словами, американське озброєння ЗСУ використовують за призначенням, воно має "допомогти Україні захистити себе, і ми просто подивимося, що про це скаже Україна", додав він.