У ВМС підтвердили удар Сил оборони по газовій вишці в Чорному морі, там була пожежа

Окупанти використовували цю локацію для GPS-спуфінгу з метою унеможливити цивільне судноплавство.

t.me/Кримський вітер

Спікера Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук підтвердив інформацію, що з'явилася в мережі, про те, що українські захисники атакували одну з газових вишок в акваторії Чорного моря. На об'єкті зафіксовано пожежу, цивільних людей там не було. Про це Плетенчук написав у Facebook.

- Один із тих випадків, коли подібне потрапляє до мережі. Так, це ВМС ЗС України у партнерстві з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Так, окупанти використали цю локацію для GPS-спуфінгу з метою унеможливити цивільне судноплавство. Допустити це ми не можемо. І так, за півдоби до поразки ворог закинув на платформу обладнання та військовий персонал. Громадянських там не було. Штатний функціонал платформа не виконувала. Берегові ракетно-артилерійські війська ВМС ЗС України – це дуже серйозні чуваки, - зазначив Плетенчук.

З ранку 10 серпня у мережі поширили відео нібито удар по газовій вежі у Чорному морі. Повідомлялося, що ворог розмістив там технічне розвідувальне обладнання та тримав до 40 осіб особового складу.