Лукашенко про бої в Курській області: ЗСУ просунулися на кілька десятків кілометрів

Він звинуватив українську сторону у "провокації".

REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше прокоментував бої у Курській області Росії. За його словами, українським військам уже вдалося просунутися на 30-35 кілометрів від кордону. Про це пише "Наша Нива".

- Неприємно те, що українці, як я вас і попереджав багато разів, цим показують, що ні до якого світу вони не готові і продовжують ескалацію цієї напруженості. Два дні тому атака на курскому напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів – 30-35 уже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по Російській Федерації, – заявив Лукашенко.

Президент Білорусі також заявив, що напередодні білоруська ППО знищила кілька цілей, які нібито летіли з території України. За його словами, білоруським Міноборони та Генштабу надано доручення "провести відповідні заходи для того, щоб надійно забезпечити безпеку держави".

- Не вперше Збройні сили України порушують будь-які домовленості. Порушили будь-які правила поведінки та порушили повітряний простір Республіки Білорусь. Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність. На перехоплення цілей - їх було близько десятка - вилетіли літаки, гелікоптер. Без відповіді будь-які провокації не залишаться, – сказав він.