Українка Коляденко боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади-2024

За призове місце українка боротиметься з віце-чемпіонкою світу, японкою Сакурою Мотокі.

REUTERS

Українка Ірина Коляденко вийшла у фінал літніх Олімпійських ігор у Парижі, здобувши перемогу у півфіналі у вільній боротьбі. Про це повідомляє "Суспільне.Спорт".

На Олімпіаді в Парижі 25-річна Коляденко виступає як бронзова медалістка, що діє. У Токіо їй вдалося дійти до півфіналу, де вона зазнала єдиної поразки на турнірі, поступившись представниці Киргизстану Айсулуу Тінібековій. У Парижі-2024 Коляденко знову зустрілася з Тінібековою у півфіналі. Щоб підготуватися до реваншу з лідером світового рейтингу, українка розпочала Олімпіаду-2024 із двох перемог поспіль.

Коляденко відкрила рахунок після того, як тренери подали челендж, зафіксувавши небезпечне становище у суперниці. На перерву вона пішла з мінімальною перевагою – 2:2. Тінібекова зрівняла рахунок на початку другого періоду, але Коляденко знову вийшла вперед до кінця четвертої хвилини. Контратака на останній хвилині та попередження Тинібекової принесли Ірині ще п'ять балів. Підсумковий рахунок – 9:2 на користь української спортсменки.