У мережі поширюють ролик, на якому українські військові заявили, що взяли Суджу під свій контроль

На ролику помітно український прапор, встановлений на будівлі "Газпрому".

У соціальних мережах з'явився відеоролик, на якому нібито українські військові заявили про взяття під свій контроль російського міста Суджа Курської області. Офіційного підтвердження цієї інформації від української влади поки що не надходило.

- З міста Суджа. Новини у нас такі – місто контролюється Збройними силами України. У місті спокій, усі будинки цілі. Стратегічний об'єкт "Газпром" у місті Суджі контролюється 99-м механізованим батальйоном 61-ї окремої бригади, - стверджується у відео.

Кореспонденти Коротко Про зв'язалися з пресслужбою 61-ї окремої механізованої степової бригади, до складу якої нібито "входять" військові на відео, але коментувати інформацію там відмовилися.

- Вибачте, без коментарів, - заявили у пресслужбі.

Встановити правдивість відеозапису поки що журналістам не вдалося. Офіційних заяв українські захисники та влада не робила. Тим часом народний депутат від "Слуги народу" Юрій Місягін перепостив у свій особистий Телеграм-канал це ж відео.

Російське видання "ТАСС" пише, що мер Суджі Віталій Слащов спростував інформацію про те, що місто перебуває під контролем ЗСУ. "Медуза" пише, що поширене в мережі відео могло бути записане в селі Заолешенка, яке знаходиться на околиці Суджі за адресою: провулок 1 травня. Там знаходиться міська філія «Газпром газорозподіл», яка розташована за 2 кілометри від центру міста.