Ставши олімпійською чемпіонкою, я повертаюся нарешті до сина в Одесу, - Олена Кравацька

Українська фехтувальниця розповіла про складнощі перед Олімпіадою, хвороби батьків та розлуку з сином.

facebook.com/helen.kravatska

Олімпійська чемпіонка фехтувальниця Олена Кравацька, повернувшись до України, розповіла, наскільки непростим був для неї шлях до медалей. Батьки спортсменки борються з тяжкими хворобами, а їй під час підготовки до виступів довелося розлучитися із сином. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі.

Спортсменка згадує, що війна в Україні розпочалася, коли вона була із сином в Італії на спортивних зборах. Вона їхала туди на кілька днів, але довелося затриматись на пів року. Продовжувати тренування та займатися дитиною у чужій країні доводилося без підтримки близьких.

- Як важко бути мамою, зрозуміють лише мами, а ще при цьому бути професійним атлетом. Поєднувати було настільки складно, що, здавалося, я не впораюся. Згодом ми дізнаємося, що у моєї мами знову рецидив, рак, операції, хімії – це все відбувається протягом одного року та 9 місяців. І після всього лікарі кажуть, що можуть призначити лише паліативне лікування… За 10 місяців до ОІ я змушена їхати до Італії без сина, це для мене самої стрес як для мами. Моє серце часом розривалося від болю, що він без мене, а ще й в небезпеці, в Одесі, де завжди тривоги та вибухи. Звичайно ж, після кожних змагань та між ними я їздила до нього, – згадує Олена.

Опісля, лише за два місяці до Олімпіади, спортсменка дізналася, що рак виявили і в її батька, до того ж чоловік переніс інфаркт. А незадовго до змагань вона дізналася, що на фронті, боронячи Україну, загинув її рідний дядько. Незважаючи на все це, Кравацька продовжувала підготовку до Олімпіади, і все заради того, щоб досягти своєї мети та завоювати таку важливу для України медаль.

- Я в кінці шляху... Я стаю олімпійською чемпіонкою і повертаюся нарешті до сина, - резюмувала вона, зазначивши, що сама не знає, як упоралася з такою кількістю випробувань, але впевнена, що все це зробило її ще сильнішою та впевненішою.