Засновник Теmu Колін Хуан став найбагатшою людиною Китаю

Його статки оцінюються в 86,6 мільярда доларів.

Засновник китайського маркетплейса Pinduoduo та його дочірньої компанії Temu Колін Хуан став найбагатшою людиною Китаю за версією Bloomberg.

Статки 44-річного Хуана досягли 48,6 млрд доларів. Це дозволило йому обійти Чжуна Шаньшаня, творця компанії із виробництва бутильованої води. Попередник Хуана посідав першу позицію з квітня 2021 року.

Колін Хуан, колишній інженер Google, заснував Pinduoduo у 2015 році. Ця платформа електронної комерції дозволяє купувати товари за низькими цінами завдяки розпродажам та акціям. Хуан швидко потрапив до списку найбагатших людей світу, досягнувши статків у 71,5 млрд доларів на початку 2021 року. Однак його стан різко скоротився на 87% протягом року через суворе регулювання з боку китайської влади під час пандемії COVID-19.

Після закінчення пандемії та зняття карантинних обмежень Хуан запустив глобальну платформу Temu, яка швидко завоювала популярність у всьому світі. Temu активно конкурує на західному ринку, і в США вже висловлюються побоювання, що китайські компанії використовують пільги на імпортне мито, щоб обійти конкурентів та уникнути митного контролю своєї продукції.