На фронті загинув фотограф-орнітолог Олексій Сапуга

Воїн пав на полі бою, захищаючи український народ від росіян.

facebook.com/hanna.kuzyo

Під час боїв загинув український захисник та фотограф-орнітолог Олексій Сапуга з Миколаєва Олексій Сапуга. Про це повідомив у своєму фейсбуці директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін.

– На фронті загинув чудовий фотограф-анімаліст, орнітолог-миколаївець Олексій Сапуга, який робив фантастичні знімки птахів, особливо з мого рідного півдня України. У планах було видання фотокниги. Світла пам'ять, Олексію, – написав Степурін.

Засновниця проєкту Bird ID Ukraine Ганна Кузьо зазначила, що Олексій Сапуга був одним з учасників першого курсу з визначення птахів BirdidUkraine у ​​київській групі. Також орнітолог неодноразово організовував пташині "здибанки" у пошуках лайферів.

- Дуже сумлінний студент, хоча голоси не здавав. А міг би сміливо спробувати, Олексію! Я певна! Відходив на навчальні екскурсії та навіть мої онлайн-лекції постійно слухав. А цікавився птахами ще до Birdid, – написала вона.

На якому напрямі загинув боєць та подробиці у повідомленнях не уточнюється. Відомо, що Олексія поховали на Берковецькому цвинтарі у Києві. У воїна залишилися дружина та донька.