Львівські медики зробили п'ятий кесарів розтин породіллі, бо вона хотіла мати багато дітей

Медики зізнаються, що раніше не робили більше чотирьох таких операцій одній жінці.

Перше медичне об'єднання Львова

У Лікарні святої Анни у Львові прооперували породіллю 38-річну Галину Карп'як із села Бачів на Львівщині. Для жінки - це вже п'ятий кесарів розтин. Медики зізнаються, що раніше не доводилося робити понад чотири такі операції одній жінці. На щастя, все минулося добре і на світ з'явився хлопчик вагою 2800 г та зростом 50 сантиметрів. Про це Коротко про повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

38-річна Галина Карп’як із села Бачів, що на Львівщині, з чоловіком завжди мріяли мати велику родину, адже й самі зростали в багатодітних сім’ях. Їхня первістка зʼявилася на світ шляхом кесаревого розтину - через медичні покази. Потім у такий саме спосіб народилися ще дві донечки. Утім, батьки мріяли ще й про сина.

Попри застереження лікарів і небезпеку ще однієї операції, Галина з чоловіком наважились спробувати. І четверта вагітність таки подарувала їм довгоочікуваного сина. Аж раптом торік Галина дізнається, що знову вагітна. Попри небезпеку для життя жінка навіть не допускала думки про аборт.

- Діти - це мій сенс життя, покликання і місія. Мені б не піднялася рука. Я кожного ранку встаю о шостій годині: прибираю, перу, готую їм їжу. Це фізично дуже складно. Попри це я роблю це щодня з радістю, бо відчуваю ту найщирішу дитячу любов і увагу, - розповідає про материнство Галина.

Попри всі ризики, пʼята вагітність протікала добре. Галина стояла на обліку в місцевій лікарні, але народжувати від самого початку планувала у Львові - в Лікарні святої Анни.

- Я працюю в цій лікарні вже понад 20 років. У моїй практиці такий випадок трапився вперше - пʼятий кесарів розтин. Оперувала вагітних максимум вчетверте. Утім щоразу - це неабиякий медичний виклик. Такі операції вимагають високої кваліфікації та підготовки. Ми завжди ретельно готуємося до таких випадків, проводимо додаткові обстеження і залучаємо до втручання велику команду, аби зберегти здоров’я і матері, і дитини, - говорить лікар акушер-гінеколог Лікарні святої Анни Ірина Кухаєвич.

30 липня завдяки кесаревому розтину на світ з’явилася пʼята дитина і другий хлопчик у родині Карпʼяків.  Він народився на 37-му тижні вагітності вагою 2800 г і зростом 50 см. Ім’я для хлопчика обирали старші діти - назвали братика Максимом.