Через спеку в південних областях споживання електроенергії зростає, просять економити

Проте наразі застосування заходів обмеження не прогнозується.

facebook.com/npcukrenergo

Через спекотну погоду в південних областях споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. У п'ятницю, 9 серпня, станом на 9:30, рівень споживання був на 2,7% вищий, ніж у цей же час учора, 8 серпня. Про це повідомляє Укренерго.

- Вчора максимум споживання був зафіксований у вечірні години. Він був на 2,2% вищим, ніж попередньої доби. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується. Про можливі зміни - буде повідомлено додатково, - йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадують, що енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Закликають, за можливості, у період спеки споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби. 

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 485 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Сумській і Житомирській областях.