Подоляк: Події у Курській області показали, що жодних «червоних ліній» не існує

На думку радника голови ОП, з подій на території РФ можна зробити три важливі висновки.

instagram.com/kate_kondratieva

Росія точно не мала жодної інформації щодо можливих подій у Курській області. Після цих подій є три «дуже важливі висновки», розказав радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 каналу

Перший висновок полягає в тому, що Україна «абсолютно в межах законних юридичних процедур має право на все, що вона сьогодні робить: і на окупованих територіях, і на прикордонних територіях Росії, і в глибині Росії. Це юридично цілком законно».  Другий – те, що Росія не готова до масштабування війни та війни на своїй території.

- У (РФ. - Ред.) все сконцентровано на коротких лініях фронту, а на території Росії немає резерву. Це дуже складна логістика, тому що росіяни були заточені тільки на війну на території України. Якщо війна буде масштабуватись на території країни-агресорки, то там будуть зовсім інші процеси, набагато швидші та драматичніші для Росії. Це об'єктивно виглядатиме як розвиток цієї масштабної війни, - зазначив Подоляк.

Третім важливим висновком є, на думку радника голови ОП, те, що жодних "червоних ліній" не існує, тому «партнерам треба перестати гратися в цю ескалацію».

- Ми вже 2 роки говоримо про це. Війна є війна, вона має бути на паритетних умовах. Атака агресора на територію іншої суверенної країни потребує відповідної реакції на території країни-агресора. Можна використовувати в будь-якому обсязі зброю та її види, тому що не можна зв'язати руки країні, яка обороняється, і казати їй швидко закінчити війну, - підсумував Подоляк.