Україна поки не бачить сенсу у прямих переговорах із РФ, - Єрмак

Україна не готова до прямих переговорів із Росією, але не відкидає можливості передачі мирного плану представнику РФ у майбутньому.

t.me/ermaka2022

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна зараз не бачить сенсу у прямих переговорах із країною-агресором. Розмова про мир з Росією зараз не може принести нашій країні той результат, який би їй потрібен. Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

Щодо участі представника Росії у другому Саміті світу, Єрмак зазначив, що така можливість є. Однак він наголосив, що це не означає початок переговорів із Росією.

- Але це не означає початку переговорів із Росією. Ні, не про це йдеться! Ми хочемо, щоб навіть така зустріч, на якій можна передати цей план, відбувалася не у форматі Україна-Росія, а в присутності всіх країн, які підтримали наш план, – пояснив він.

Єрмака запитали, чи диктатор Володимир Путін може бути тим представником РФ, з яким готова зустрітися Україна. На це голова ВП відповів, що поки що говорити про це зарано. Після уточнень, чи це означає, що категоричного заперечення можливості контакту з Путіним вже немає, Єрмак сказав, що цю відповідь має дати не вона, а рішення РНБО.

Керівник ВП наголосив, що Україна не готова йти на компроміси щодо своєї територіальної цілісності та суверенітету. Він також запевнив, що за президентства Володимира Зеленського не буде повторення Мінських угод чи чогось подібного, що не прийме українське суспільство.