«Динамо» відмовилося продавати Шапаренко турецькому клубу – не з топчемпіонату

У київському ФК спростували, що 25-річного півзахисника продають турецькому клубу «Трабзонспор».

t.me/DynamoKyiv

У київському «Динамо» спростували, що Миколу Шапаренка хочуть продати турецькому клубу «Трабзонспор». Пресаташе футбольного клуба Андрій Шахов заявив, що «Динамо» готове розглядати реальні пропозиції по 25-річному півзахисникові “виключно з топчемпіонатів”.

- У ЗМІ активно розповсюджують новину, що «Трабзонспор» зробив пропозицію київському «Динамо» щодо трансферу Миколи Шапаренка. Щоб поставити крапку в цих чутках, повідомляю, що інформація жодним чином не відповідає дійсності. Керівництво клубу високо цінує талант і майстерність Шапаренка. Продавати гравців заради продажу «Динамо» не буде. Важливо, щоб наші футболісти рухалися вперед, розвивалися та прославляли свою країну на міжнародній арені. Тому «Динамо» готове розглядати реальні пропозиції по Шапаренку виключно з топчемпіонатів, — йдеться у заяві ФК у соцмережах.

8 серпня Sport.ua написав з посиланням на свою інформацію, що клуб з міста Трабзон зробив київському «Динамо» конкретну пропозицію щодо трансферу Шапаренка – 4,5 мільйона євро плюс 1 мільйон євро у вигляді бонусів. Наприкінці липня ім'я Шапаренка у контексті «Трабзонспора» також фігурувало у турецьких ЗМІ. Зокрема видання Taka Gazete написало, що турецький клуб більше не розглядає трансфер Шапаренка через високу ціну.

Миколо Шапаренко — центральний півзахисник київського «Динамо». Другий наймолодший автор гола в історії найвищого дивізіону України з футболу. Вихованець футбольної академії маріупольського «Іллічівця». Дебютував у прем'єр-лізі України у складі «Іллічівця» 2015 року у віці 16 років, того ж року поповнив лави ФК «Динамо» (Київ).

«Трабзонспор» — турецький футбольний клуб із міста Трабзон, виступає у турецькій Суперлізі.