У Черкасах бронзовий кіт лише за липень «зібрав» 12 тисяч гривень для безпритульних своїх друзів

Гроші вже витратили на корм тваринам притулку «ДоброКіт».

ФБ Черкаська міська рада

Кожен донат важливий. Це знають і дорослі, і діти, і навіть коти. От, приміром, у Черкасах гроші для безпритульних пухнастиків «збирає» кіт. Правда, бронзовий і підозріло схожий на когось. Але ж – як ефективно!

Зворушливий котячий погляд

- Мамо, дай монетку для котика! - маленький хлопчик на самокаті зупинився біля скульптури бронзового кота зі скринькою у черкаському сквері «Юність». Жінка дістає кілька монет, і син спочатку радісно гладить котика за вухом, а опісля кидає гроші в отвір скарбнички, на якій стоїть тваринка. Це не звичайна скарбничка, а справжній сейф із трьома навісними замками, який неможливо ні розбити, ні поцупити.

До речі, погладити за вухом «Щедрого кота» - обов’язкова умова для тих, хто має якусь заповітну мрію і прагне, щоб вона здійснилося. Черкасці впевнені, що «Щедрий кіт» ще й щедро виконує усі бажання. Певна правда у цьому є: бажання працівників благодійного фонду для тварин «ДоброКіт» бронзовий котик вже виконав і зібрав лише за липень майже 12 тисяч гривень.

- Щомісяця забираємо донати у «Щедрому коті», перераховуємо, - розповідають у фонді «ДоброКіт». – Цього разу вирішили всі кошти витратити на корм для котиків.

Котячі харчі вже купили. Кажуть, вистачить майже на місяць. А ще «ДоброКіт» дякує усім, та закликає донатити «Щедрому котові» й надалі.

Чесно кажучи, важко пройти повз «Щедрого кота» і не кинути в його скриньку свій донат. Бронзова тваринка аж надто мімішна, ще й нагадує одного з героїв відомого мультфільму. Спробуйте відгадати. «Щедрий кіт» у Черкасах стоїть на двох задніх папах, передніми притискає до себе капелюха і зворушливо, знизу догори, дивиться на перехожих своїми великими темними очима, легенько посміхаючись. Так, черкаський кіт – наче двоюрідний брат відомого Кота у чоботях з мульфільму «Шрек». Ці благальні очі давно стали мемом. Цілком можливо, що саме цей вираз мордочки і надихав автора скульптури «Щедрого кота» - черкаського митця Владислава Димйона.

Котик, до речі, не з дешевих. Скульптура обійшлась майже в 100 тисяч гривен. Грошима допомогли міська рада та благодійники. Основна мета створення такої скульптури – це допомога у зборі коштів на харчування та догляд за безпритульними котами. На жаль, волонтерам стає все складніше збирати благодійну допомогу для таких тварин.

Встановили «Шедрого кота» майже рік тому у центрі Черкас, не так і далеко від міськради і майже напроти драмтеатру. Цілком можливо, що вже за кілька місяців загальна сума донатів, що зібрав «Кіт», перевищить ті ж 100 тисяч грн, витрачених на його створення.