МЗС - про рішення держави Нігер про розрив дипломатичних відносин: Заяви країни є безпідставними

Україна рішуче відкидає будь-які звинувачення на свою адресу у нібито підтримці нею міжнародного тероризму, порушенні Статуту ООН та міжнародного права.

facebook.com/UkraineMFA

Україна взяла до уваги рішення влади Республіки Нігер щодо розірвання дипломатичних відносин з Україною. Проте наведені у заяві представника уряду цієї країни звинувачення на адресу України не витримують жодної критики, є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

- Україна рішуче відкидає будь-які звинувачення на свою адресу у нібито «підтримці нею міжнародного тероризму, порушенні Статуту ООН та міжнародного права». Виходимо з того, що подібне рішення є жестом «солідарності» з тими, хто обрав шлях на зближення з державою-терористом, Російською Федерацією, - зазначили у відомстві.

У міністерстві додали, що влада Нігеру прийняла рішення про розірвання дипломатичних відносин з Україною, «не провівши жодних розслідувань інциденту в Малі та не надавши жодних доказів, які б стосувалися причин такого кроку».

- В Україні щиро налаштовані й надалі розбудовувати з усіма державами Африки взаємовигідні стосунки на засадах рівності, невтручання у внутрішні справи, поваги до суверенітету й територіальної цілісності країн у міжнародно визнаних кордонах, неухильного дотримання міжнародного права, Цілей та Принципів Статуту ООН, - підсумували у МЗС.