Боксер Олександр Хижняк приніс Україні третє золото Олімпиади-2024 в Парижі

Боксер виборов перемогу у двобої з казахстанцем Нурбеком Оралбаєм.

REUTERS/Peter Cziborra

Український боксер Олександр Хижняк виборов золото в бою з казахстанцем Нурбеком Оралбаєм на Олімпійських іграх - 2024 з боксу у ваговій категорії до 80 кг.

Це перше золото Олімпіади для 29-річного полтавця. Він також є срібним призером Токіо-2020 у ваговій категорії до 75 кг. Тоді Олександр програв у  фіналі бразильцю Еберту Консейсао технічним нокаутом в 3 раунді.

В 1/8 фіналу Хижняк роздільним рішенням суддів переміг ексукраїнця Пилипа Акілова з Угорщини, а у чвертьфіналі виявився сильнішим за бразильця Вандерлі Перейру. У поєдинку за вихід до фіналу Олександр здолав дворазового олімпійського чемпіона Арлена Лопеса. Хижняк був останнім українським боксером на Олімпіаді-2024 у Парижі.

- Ще одна золота медаль на Олімпіаді в Парижі – для України! Боксер Олександр Хижняк виборов перше місце. Дякую за силу, за впевненість, за цю важливу перемогу! Продовжуємо підтримувати всіх наших спортсменів. Вболіваємо за Україну, вболіваємо за українців! – прокоментував перемогу боксера президент Зеленський.