Борчиня Оксана Лівач змагатиметься за "бронзу" Олімпіади-2024

Це стало можливим після того, як її суперницю з Індії дискваліфікували через перевищення ваги в 50 кг.

t.me/nocukraine

Українська борчиня Оксана Лівач змагатиметься у поєдинку за "бронзу" Олімпіади-2024. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

Це стало можливим після того, як її суперницю в 1/4 фіналу Вінеш Пхогат з Індії, якій українка поступилася (5:7), дискваліфікували через перевищення заявленої ваги. 27-річна Оксана Лівач змагається у ваговій категорії до 50 кг.

Таким чином Оксана Лівач оминула втішний поєдинок проти олімпійської чемпіонки Токіо-2020 Сасакі Юї з Японії. З нею українка одразу боротиметься за медаль Олімпіади. Початок поєдинку — після 21:30 за Києвом.

За правилами Олімпіади усі спортсменки, яких подолала фіналістка на шляху до поєдинку за "золото", потрапляють у втішні поєдинки, за результатами яких мають право пробитись у поєдинок за третє місце з тими, хто програв у півфіналах.

В індійському комітеті повідомили, що вранці 7 серпня Пхогет важила на кілька грамів більше, ніж 50 кг. "Бронзовий" поєдинок за участі українки відбудеться у вечірню сесію змагального дня середи, 7 серпня. Він розпочнеться приблизно о 21:50 за київським часом.