Білий дім попросить в України пояснень, що відбувається у Курській області

США не скасовували дозволу бити по прикордонній території РФ своїм озброєнням.

Вікіпедія

Представники американської влади мають намір зв'язатися з українськими колегами та з'ясувати, що відбувається у Курській області Росії. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, його цитує Bloomberg.

- США зв'яжуться з нашими українськими колегами, щоб отримати трохи краще розуміння ситуації у Курській області, - сказав він, додавши, що американська сторона не змінила своєї політики щодо дозволу Україні використовувати американську зброю "для боротьби з безпосередніми загрозами через кордон".

Тим часом речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано у коментарі "Суспільному" заявив, що, згідно з міжнародним правом, Україна «має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по агресору на його території». За його словами, ЄС продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Наразі влада та військове командування України офіційних коментарів про те, що відбувається у Курській області РФ, не давали. За твердженнями російських так званих військкорів та влади, прорвалися українські військові. Наразі відомо, що внаслідок цієї операції взято у полон десятки військових РФ - це єдине, що підтвердила українська сторона. Крім того, ймовірно, ЗСУ тримають під контролем кілька пунктів російського регіону.