Генерал Росгвардії, який командував розгоном протестів у Херсоні, отримав підозру від СБУ

Він брав участь у захопленні Херсона та спробах придушення руху опору в регіоні.

Служба безпеки України повідомила генерал-лейтенанта Росгвардії Володимира Спиридонова про підозру. Він брав участь в окупації українських територій та командував розгоном мирних протестів у населених пунктах Херсонської області. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

– Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного військового злочинця Росії, причетного до масових репресій проти цивільного населення під час окупації Херсонщини. Йдеться про генерал-лейтенанта Володимира Спиридонова – командувача Уральського округу військ Росгвардії. На початку повномасштабної війни чиновник брав участь у захопленні Херсона та спробах придушення руху опору в регіоні, - розповіли силовики.

За його командування чотири тактичні групи РФ під час розгону мирних протестів у Херсоні та інших населених пунктах області відправили до російських в'язниць кілька сотень учасників. Там їх катували, щоб зламати опір кремлівському режиму.

Перед визволенням правобережжя Херсонської області Спиридонов організував переправлення підлеглих підрозділів Росгвардії на лівобережну частину області, а сам утік до Росії. Там він одержав підвищення. СБУ повідомила фігуранта про підозру за статтями про планування, підготовку, ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб.