Олег Верняєв вважає, що через три роки Україна може залишитись без гімнастики

Спортсмен наголосив, що країна має змінити своє ставлення до спорту.

facebook.com/olympicua

Якщо в Україні не зміниться ставлення до спорту, то вже через три роки країна може залишитись без гімнастів. Таку думку Олімпійський чемпіон та призер Ігор-2016 зі спортивної гімнастики Олег Верняєв висловив в інтерв’ю виданню Oboz.

- Не знаю, чи побачимося в Лос-Анджелісі - 2028, чи ні. Поки ще нічого не хочу говорити. Але сили є, бажання є. Подивимося, що буде відбуватися у нас далі. Якщо буде якесь нормальне ставлення, все поміняється в розвиток, в те, що ми хочемо робити... А не так, що через три роки у нас гімнастики не буде. Її просто знищать. І все до цього йде, - зазначив Верняєв.

Він додав, що, будучи спортсменом зі стажем, не знає половини людей, які знаходяться у технічному комітеті.

- Ви розумієте? І вони вирішують, кому їхати на змагання, кого ставити на збори і що робити. Люди, яких я не знаю. Туда ані головний тренер збірної не входить, ані старший, туда не входять міжнародні судді. І вони будуть розповідати мені, Ковтуну, Радивілову або Чепурному, як готуватись на Олімпійські ігри? – додав спортсмен.

Верняєв наголосив, що в таких умовах готуватись дуже складно, адже спортсмени їдуть “змагатися і не кайфувати, не виборювати, а з думкою "хоч би не обісратися, бо мене знову поливатимуть, щось казати не те".