Експерт вважає, що Порошенко вніс закон про виїзд за кордон депутатів, щоб ті могли відвідувати родини

За словами Олещука, цим законом Порошенко хоче “задобрити” деякі інші суспільні категорії, яким пропонується вільний виїзд за кордон.

Експерт назвав свою версію, чому уся фракція «Євросолідарності» підтримала ініціативу свого лідера Петра Порошенко дозволити нардепам та чиновникам вільно виїздити за кордон. Як пише Петро Олещук, головною причиною ініціативи Порошенка дати можливість подорожувати близьким депутатам, чиновникам, прокурорам і суддям.

«Він (Порошенко – ред.) хоче бачитися зі своїми військовозобов’язаними синами. Хочуть бачитися зі своїми рідними і решта фракції Петра Порошенка.  Нардепи від «Євросолідарності» за час перебування в Раді обзавелися віллами та котеджами на курортах Європи. Їх родини та їх діти живуть та навчаються в кращих вузах найбагатших країн ЄС», - зазначає Олещук.

Також, за словами Олещука, цим законом Порошенко хоче “задобрити” деякі інші суспільні категорії, яким пропонується вільний виїзд за кордон.

«Примітно, що Порошенко сховав норму про політичний туризм за красивою назвою закону, в якій йдеться про «посилення мотивації та захисту прав військовослужбовців». Кого саме мав на увазі олігарх: своїх друзів та сусідів по іспанській віллі Свинарчуків чи своїх дорослих синів – не зрозуміло», - написав Петро Олещук.

На думку експерта, лідер «Євросолідарності» усвідомлював наслідки своєї ініціативи.

 

«Навряд Порошенко не розумів, що під час війни, коли мільйони українців не можуть виїхати за кордон, давати вільний виїзд найбільш одіозним категоріям – це національний скандал. Розумів. Але скандал забудуть, а можливість подорожувати світом залишиться», - підкреслив Олещук.