Камала Гарріс обрала віцепрезидентом губернатора Міннесоти, який підтримує Україну

Спочатку про це повідомив CNN, а потім підтвердили самі Камала Гарріс та Тім Волц.

facebook.com/GovTimWalz

Камала Гарріс обрала губернатора Міннесоти Тіма Волца як свого віцепрезидента. Про це вона написала в соціальній мережі X.

- Я з гордістю повідомляю, що попросила @Tim_Walz стати моїм напарником. Будучи губернатором, тренером, учителем і ветераном, він допомагає таким працюючим сім’ям, як його. Чудово мати його в команді. Тепер приступаємо до роботи, — написала вона.

Тіма Волц написав у своєму акаунті, що для нього велика честь приєднатися до президентської кампанії Камали Гарріс.

- Віцепрезидент Гарріс показує нам політику того, що можливо. Це трохи нагадує мені перший день у школі. Отже, давайте зробимо це, люди! - написав він.

Тіму Волцу 60 років. Він був обраний губернатором Міннесоти у 2018 році, а у 2022-му переобрався. CNN назвав Волца провідним ініціатором нападок Демократичної партії на Дональда Трампа та програму MAGA (Make America Great Again - гасло, яке популяризував Дональд Трамп під час його президентської кампанії 2016 року).

Тім Волц очолює Асоціацію губернаторів-демократів. До губернаторства він 12 років працював у Конгресі. Міннесота — штат на Середньому Заході США. Як пише американський телеканал, обравши Волца, Камала Гарріс сподівається залучити виборців консервативно налаштованих "сільських" штатів. У Волца також є особиста історія, "що відповідає духу часу". Дружина майбутнього губернатора сім років не могла завагітніти їхньою старшою дочкою, що дозволяє йому з деякою часткою авторитету виступати проти супротивників чи скептиків ЕКЗ.

У квітні 2023-го Волц разом із двопартійною групою губернаторів мав телефонний дзвінок з президентом Володимиром Зеленським. Після дзвінка він заявив: «Міннесота стоїть з Україною. Було честю почути Зеленського з перших вуст і запевнити його в нашій непохитній підтримці. Міннесота є гордим домом для багатьох українських родин, і ми продовжуватимемо вітати та підтримувати українських біженців у нашому штаті».