У чотирьох областях України надаватимуть гумдопомогу у вигляді балонів з газом

Уряд ухвалив відповідну постанову, яка стосується вразливих категорій населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини.

Dilyar Sultan/pexels.com

Мешканцям чотирьох областей України надаватимуть гуманітарну допомогу у вигляді побутового скрапленого газу в балонах. Про це 6 серпня повідомили Мінреінтеграції та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

- Сьогодні Урядом було ухвалено відповідну постанову. Нею передбачається реалізація експериментального проєкту із постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини, — розповіли в Мінреінтеграції.

Шмигаль на засіданні уряду уточнив, що місцева влада збиратиме заявки від громадян і далі передаватиме їх газорозподільним мережам. Особливу увагу буде приділено ветеранам, багатодітним сім'ям, самотнім людям, людям з інвалідністю та малозабезпеченим.

- Сьогоднішнє рішення Уряду покликане підтримати постраждале населення прифронтових громад і нормалізувати життєдіяльність населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу й відбуваються тривалі припинення постачання електричної енергії, — повідомили в Мінреінтеграції.