Сили ППО вночі збили 4 ракети та 15 дронів

Даних про постраждалих станом на 8-му ранку немає.

REUTERS

У ніч на 6 серпня 2024 року Росія ударила по Україні ракетами «Іскандер-М»/KN-23, Х-59  та 16 ударними БпЛА. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, удари здійснювались з Воронезької та Курської областей, мису Чауда та з повітряного простору над акваторією Азовського моря.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних сил. В результаті протиповітряного бою збито дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

На Миколаївщині знищено 13 БпЛА типу Shahed-136/131. Ворог атакував Очаківську та Коблівську громади орієнтовно о 02:55.  Внаслідок бойової роботи та падіння уламків виникло три пожежі на відкритих територіях, які були оперативно ліквідовані вогнеборцями. Окрім того, в Очаківській громаді пошкоджено три приватні домоволодіння, а у Коблівській громаді уламки впали за межами території бази відпочинку, внаслідок чого вибуховою хвилею пошкоджено вікна підсобного приміщення та будівлі бази відпочинку. Постраждалих немає.

У Хмельницькій області збито 3 БпЛА типу «Шахед».  Станом на 8-му ранку інформації щодо пошкоджень критичної інфраструктури та постраждалих серед цивільного населення немає.