Батько підозрюваного у вбивстві Фаріон розповів, що хлопець міг робити у Львові

Федір Зінченко не вірить у причетність 18-річного сина до злочину, але через перебування на фронті останнім часом з ним не спілкувався.

t.me/lvivych_news

Батько підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеслава Зінченка поспілкувався з журналістами у львівському суді. Про це повідомив телеграм-канал “Львівич”. Федір Зінченко все ще не вірить у причетність 18-річного сина до злочину.

- Поки сторона звинувачення не довела жодних фактів причетності мого сина до злочину. Свідки когось бачили, хтось в капелюсі ходив, але що це В'ячеслав Зінченко, нема експертиз та свідків, — заявив він.

Водночас чоловік розповів, що особисто не спілкувався з сином після його затримання, лише через адвоката.

- Наразі наш підрозділ на дуже важкій ділянці фронту на сході, тому останній місяць мало спілкувався, — сказав він.

На питання, де юнак міг взяти гроші на відносно тривале перебування у Львові, батько підозрюваного відповів, що в них є загальна картка, з якої його сін міг зняти гроші.

Також батько В'ячеслава Зінченка розповів, що його дивують звинувачення сина у вбивстві мовознавиці, тому що хлопець “дуже добре розуміється на українському націоналізмі”.

- В'ячеслав як раз прихильник моноетнічної держави. Він навіть у 2022 році був у русі “Права молодь”, це молодіжна організація “Правого сектору”, - сказав чоловік.

Федір Зінченко також розповів, що В'ячеслав закінчив перший курс факультету журналістики Дніпропетровського національного університету, де вчиться на заочній формі. У вересні він мав почати працювати.

Також чоловік зазначив, що хлопець проходив у Львові курси БПЛА, тому міг приїхати до міста до знайомих.