У Києві дівчата-підлітки побили 12-річну школярку, поліція порушила справу

Правоохоронці відкрили кримінальну справу після кадрів побиття дитини, що з'явилися в соцмережах.

kyiv.npu.gov.ua

В Оболонському районі Києва дівчата-підлітки побили 12-річну школярку посеред футбольного поля. Після того як кадри знущання з дитини потрапили в мережу, поліція розпочала кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

- Про цей інцидент правоохоронці дізналися 4 серпня через опубліковане відео в соціальній мережі. Пошуками учасниць бійки одразу зайнялися ювенальні поліцейські Оболонського управління поліції. За лічені години вони встановили потерпілу місцеву мешканку та чотирьох дівчат, які завдали їй тілесних ушкоджень. Встановлено, що потерпіла – 12-річна школярка. Четверо знайомих їй дівчат віком від 13 до 15 років запросили її на прогулянку футбольним полем, проте під час зустрічі почергово стали завдавати ударів по голові та тілу, - розповіли правоохоронці.

Під час розмови з поліцейськими неповнолітні порушниці пояснили, що завдали тілесних ушкоджень дівчинці через те, що вона нібито розпускала про них плітки. У поліції зазначають, що з 12-річною школяркою все добре, її життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Слідчі внесли цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 КК України – хуліганство. Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.