Нардеп від "ЄС" заявив, що дозвіл на виїзд депутатам посилить оборону та міжнародне співробітництво

Дозвіл на виїзд чиновникам та депутатам може спростити їхню роботу під час війни.

facebook.com/rostyslav.pavlenko/

Представник партії "Європейська солідарність" Ростислав Павленко прокоментував необхідність внесення змін до низки законів. Йдеться, зокрема, про законопроєкт №11460, ініціатором якого є експрезидент Петро Порошенко та його соратники по партії, за яким депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам з "бронею" або відстрочкою від мобілізації пропонують дозволити виїжджати за кордон. Свою думку парламентарій висловив у соцмережі.

Законопроєкт про те, щоб депутати, які працюють на підприємствах, важливих для оборони, які мають контакти із закордонними колегами могли працювати, могли переконувати давати зброю, працювати на спільних проєктах із закордонними колегами. Привозити сюди розробки. Не випрошувати, принижуючись, і гаяти час, бо час зараз головний, на всілякі дозволи та погодження, які надаються чи не надаються з політичною метою. Ми бачили звернення Європейського парламенту про те, що Україна зобов'язана використати всі свої можливості для того, щоб донести свою позицію. Ось саме на це спрямована норма, яка дозволить і депутатам, і посадовим особам та інженерам, представникам, співробітникам підприємств, які працюють на оборону, мати закордонні контакти, наголосив нардеп.

Павленко також зазначив, що запропоновані зміни до законів дадуть можливість військовим звільнитися після 36 місяців перебування у ЗСУ. Крім того, у документі передбачено впровадження більш прозорого та легкого бронювання співробітників, щоб усі, хто працює на оборону, могли це робити ефективніше.