Тренерка Ярослави Магучіх: Ми були впевнені у цій перемозі і знали, що все вийде

Тетяна Степанова поділилася своїми враженнями після перемоги підопічної.

Особистий архів Тетяни Степанової

22-річна українка Ярослава Магучіх виграла для України золоту медаль у стрибках у висоту. Їй не було рівних: за найменшу кількість спроб їй підкорилась планка в 2,00 метри,  і цього було достатньо для здобуття перемоги.

Дніпрянка випередила австралійку Ніколу Оліслагерс, яка мала такий же результат, але зі значно більшою кількістю спроб, та нашу Ірину Геращенко, яка стрибнула на 1,95 м. Так Ярослава здобула перше у своїй кар’єрі олімпійське золото - удосконалила свій "бронзовий" стрибок у Токіо трирічної давнини.

Зрозуміло, що після нещодавнього світового рекорду Ярослави Магучіх  - 2,10 м – олімпійські два метри для неї далеко не межа. Які плани у 22-річної спортсменки,  Коротко про розповіла її тренерка Тетяна Степанова.

- Тетяно Володимирівно, чи придавало впевненості те, що Ярослава їхала до Парижа у статусі рекордсменки світу?

- Так, ми були впевнені у цій перемозі і знали, що все вийде.

- З якими настроями приїхали на Олімпіаду?

- Вигравати - і тільки вигравати.

- Як вам прийом, організація, церемонія відкриття? Вдалось відчути той олімпійський дух, про який нам казала Ярослава перед ОІ в одному із інтерв'ю?

- Ми на церемонії не були, але дивились її в Естонії, все, звичайно, сподобалось. Ігри мають свою атмосферу, і її не можна порівняти ні з якими іншими змаганнями.

- Які емоції і думки були в момент перемоги?

- Я завжди хочу вищий результат, але цей сезон пройшов дуже гарно для нас: рекорд світу, олімпійське золото. Тому будемо працювати далі над наступним рекордом.

- Чому перемогу присвячуєте?

- Перемогу присвячували і присвячуємо - народу України, Україні і, звичайно, нашим військовим. Всі ми розуміємо, якби не військові - багатьох з нас просто не було б на цих Іграх. А може, і взагалі.

- Що далі? Відпочинок у рідному Дніпрі?

- Ні, попереду в нас 3 етапи Діамантової ліги, а вже потім повернемось на деякий час додому.

- Які завдання перед собою ставите? Адже неймовірна вершина була досягнута.

- Неймовірна вершина у світі - Еверест, у спорті - рекорди підкорювались і будуть підкорюватися. Будемо бити свій же рекорд.