Поліція відкрила два кримінальні провадження через мітинг біля ТЦК у Ковелі

Правоохоронці продовжують встановлювати учасників інциденту, їх підозрюють у порушенні громадського порядку.

t.me/kovelmedia

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом мітингу перед будівлею ТЦК у Ковелі, який відбувся 3 серпня після затримання кількох молодих чоловіків. Про це 5 серпня повідомила поліція Волинської області.

- За фактом інциденту в Ковелі 3 серпня відкрито два кримінальні провадження… Наразі правоохоронці продовжують встановлювати учасників інциденту, опитувати очевидців та з’ясовувати інші деталі події. За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 295 ("Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку". - Авт.) та ч. 1 ст. 293 ("Групове порушення громадського порядку". - Авт.) Кримінального Кодексу України. Слідчі дії тривають, - розповіли на сайті обласної поліції.

Правоохоронці нагадали, що в суботу до поліції надійшло повідомлення про те, що біля приміщення місцевого ТЦК та СП зібралиоь кілька десятків людей, які висловлюють невдоволення роботою підрозділу ЗСУ. На місце спрямували наряди поліції для охорони публічного порядку. Також працювала слідчо-оперативна група поліції.

4 серпня Волинський обласний ТЦК та СП заявив, що під час мітингу військові помітили роботу російських спецслужб та ботоферм. За даними місцевих ЗМІ, кількох хлопців затримали на Шацькому блокпості. У ТЦК запевнили, що це була звичайна процедура перевірки військово-облікових даних. Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків їх запросили до Ковельського РТЦК та СП.