Помер відомий український журналіст та письменник Володимир Бочкарьов

Йому було 84 роки.

facebook.com/AntarcticCenter

Помер Володимир Бочкарьов – керівник редакційно-видавничого відділу Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ), засновник і головний редактор журналу «Експедиція ХХІ», відомий український журналіст та письменник. Як повідомили у НАНЦ, чоловіка не стало 4 серпня.

-  Людина енциклопедичних знань з тонким почуттям гумору, учасник антарктичних експедицій, носій живої пам’яті про історію полярних досліджень, він ширив ці знання і розвивав зацікавлення Антарктикою у дорослих і молоді. Був членом Спілки журналістів України, нагороджений її золотою медаллю «За особливі заслуги». Серце Володимира Івановича перестало битися на 85-му році життя. Але практично до останніх днів він залишався активним і продовжував працювати, - зазначили в НАНЦ.

Володимир Бочкарьов є автором численних статей та книги «Соло для Антарктиди… з оркестром», у якій розповів про п'яту українську експедицію до Антарктики на судні «Горизонт» (2000).

- Здавалося б, війна девальвує втрати, а смерть стає буденністю. І все ж коли витрачаємо близьких, друзів та колег, біль втрати не слабшає. Навіть тоді, коли людина прожила довге і плідне життя, - наголосили у НАНЦ.

Дата прощання з Володимиром Бочкарьовим наразі невідома.