Тиждень почався з обвалу цін на біткоїн – криптовалюту продають менш ніж за 53 тисячі доларів

Зниження цін зафіксовано і на ряд інших основних криптовалют.

Тиждень на глобальному ринку криптовалюти почався з сильного падіння – ціна на біткоїн знизилась більш ніж на 14% і наразі становить менше 53 тисяч доларів. Як пишуть bloomberg та crypto-news-flash, ключових факторів падіння валюти декілька, серед них - підвищення базової процентної ставки Банком Японії минулого тижня.

Окрім головної валюти, знизилась ціна на ефір - він втратив понад п’яту частину своєї вартості. В мінусі опинилася і більшість основних монет. 

Експерти наголошують, що падіння валют відбувається на тлі посилення глобальних розпродажів акцій через занепокоєння щодо того, чи виправдаються значні інвестиції у штучний інтелект. Крім того, на Близькому Сході зростає геополітична напруга, що посилює стурбованість інвесторів.

 Керівник відділу криптоінвестицій у сімейному офісі Evergreen Growth 
Гейден Хьюз вважає, що цифрові активи страждають від дій спекулянтів, які пристосовуються до вищих процентних ставок у Японії.  Також експерти вважають, що над ринком нависають можливі продажі біткоїнів, конфіскованих урядами, що підвищує ризик перевищення пропозиції від токенів, повернутих кредиторам через процедуру банкрутства.