Художниця Гапчинська зобразила на картині керівника ГУР Буданова та жабеня з його кабінету

Художниця вже встигла продати картину за 6 тисяч доларів.

t.me/ChiefUkrDIU

Керівник ГУР Буданов став героєм нової картини Євгенії Гапчинської. Картина у фірмовому стилі української художниці отримала назву "Буданов і чарівне жабеня". В інтерв'ю ТСН Гапчинська зізналася, що ніколи не бувала у кабінеті голови ГУР і його образ писала зі стоп-кадрів одного з інтерв'ю. Поряд з генералом художниця зобразила "танцююче жабеня" з акваріума в його кабінеті, яке стало мемом у соцмережах.

Фразу "Буданов і чарівне жабеня" авторка нанесла на полотно одразу після закінчення малювання картини. Пізніше Гапчинська вирішила її змінити, але не змогла цього зробити. Художниця вже встигла продати картину за 6 тисяч доларів.

- Витирала, витирала розчинником. А вона не витирається. Іноді, щоб фарба висохла, потрібен тиждень. А тут схопилася намертво майже одразу, - наголосила Євгенія.

Глава ГУР вже встиг відреагувати на полотно у соцмережах, показавши кадри з галереї художниці, де зняв ще одну картину з його зображенням. У 2023 році Гапчинська створила картину "Чарівна посмішка Буданова", на якій також зображено жабеня.

– Несподівано дізнався, що українська художниця Євгенія Гапчинська, творчість якої давно поважаю, написала картини з моїм жабеням. Насправді Петро уже давно не жабеня, а справжній довгожитель – йому 17 років. Дякую пані Євгенії та їхнім із чоловіком-воїном дітям, які надихають художницю на створення свого магічного і прекрасного світу полотен. Хай квітне й розвивається український живопис! За наші мистецтво та культуру продовжуємо боротьбу! Слава Україні! – написав керівник ГУР у своєму телеграм-каналі.

Гапчинську називають «постачальником щастя» завдяки картинам, на яких вона зображає "дивовижних маленьких чоловічків" зі зворушливими підписами. Її чоловік Дмитро Гапчинський став відомим після виходу серії сатиричних картин "Чому дівчинка злиться". Пара родом із Харкова, але майже 20 років живе та працює у Києві. Подружжя має двох дітей - старшу дочку Анастасію та сина Миколу. Після повномасштабного вторгнення РФ чоловік Гапчинської став на захист батьківщини, а в листопаді 2023-го отримав поранення на фронті.