Глава МЗС України Кулеба вирушив у четверте африканське турне

Уперше міністр закордонних справ України відвідає Малаві, Замбію та Маврикій.

instagram.com/dmytro_kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відправився у четверте африканське турне. Про це 4 серпня повідомила пресслужба МЗС України.

- 4-8 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію. Всі три країни міністр відвідає вперше в історії. У Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї Дмитро Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами, - сказано на сайті міністерства.

У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України.

Особливим акцентом переговорів у Малаві стане важлива роль України в забезпеченні продовольчої безпеки: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма «Grain From Ukraine».

У Замбії міністр обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичного діалогу та співпраці в рамках міжнародних організацій.

- Турне має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки. У центрі всіх зустрічей буде розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги та інтересів. Серед ключових тем буде участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу, - додали в МЗС.