Росіяни, ймовірно, відрізали українському бійцю голову та кінцівки – омбудсмен

Лубинець закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН терміново відреагувати на злочини росіян.

t.me/dmytro_lubinetzs

Омбудсмен Дмитро Лубинець у терміновому порядку звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, а також українських правоохоронних органів через появу в мережі фото вбитого полоненого. На знімку, ймовірно, знято український боєць, якому росіяни відрізали голову, руки та ноги. Про це Лубинець написав у Telegram.

- У мережі з'явилося фото, мабуть, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів! Зазначу, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна зазнавати фізичного каліцтва, насильства чи вбивства, - написав він.

Лубинець додав, що терміново звернувся до МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку країни-терориста, а також до українських правоохоронних органів, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт цього злочину.

Омбудсмен висловив думку, що, розповсюджуючи подібні фото та відео в соціальних мережах та роблячи такі дії, Росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових.